Opdag fordelene ved de smukke surbundsplanter i din egen have

Dette indhold er sponsoreret

Før du har set dig om, er det sommer, og det er derfor tid til at komme ud i din have for at nyde naturen og den lyse tid, du har ventet på hele den lange vinter. Hvis du godt kan lide at gå i haven og eksperimentere med nye blomster og planter, har du måske allerede stiftet bekendtskab med de spændende surbundsplanter til haven. Hvis du derimod ikke har det store kendskab til kategorien for surbundsplanter endnu, så er der masser af spændende viden at hente om de ofte farvestrålende og smukke planter. Under kategorien kender du uden tvivl til Rhododendron og Hortensia, som er de mest populære i Danmark. For at få mere viden om fordelene ved den sidstnævnte surbundsplante nemlig Hortensiaen, kan du finde en Stor hortensia guide her og læse mere i artiklen herunder. 

De praktiske plusser for haveejeren

Når du skal vælge nye blomster til haven, er der sikkert mange kriterier, du kigger efter, inden du træffer din endelige beslutning. Surbundsplanter er, som navnet indikerer, kendetegnede ved, at de trives og udfolder sig bedst i relativt sur jordbund. Hvis du for eksempel har meget mos i din have, er det ofte en indikator på, at jorden er fugtig og let sur. En surbundsplante som den smukke hortensia trives desuden bedst med tilførsel af næring og gødning, men tøv ikke, for derudover er den utroligt nem at passe. Det er desuden en fordel, at du kan plante din hortensia hele året rundt, undtagen når jorden er for frossen, og desuden bliver den sjældent angrebet af skadedyr. Hvis du i forvejen har Rhododendronjord, er det en fordel at bruge det til dine nyplantede Hortensia. 

Blomsten med de mange buketter 

Når du ser på en Hortensia i blomst er den næsten som at se en samling af smukke buketter, der bliver holdt frem til dig i din egen have. Der findes naturligvis mange forskellige typer af surbundsplanten Hortensia, som du kan blive klogere på via havehandel.dk, og de mange smukke former og farver gør det med sikkerhed svært at vælge, hvilke du kunne tænke dig i din have. Hortensiaen er både smuk, når den blomstrer ude i din have og inden for i dit hjem. Når sæsonen er ovre, har Hortensiaen godt at at blive beskåret ved blomsterne, og du bør derfor nyde blomsterne ved at tage de smukke farverige buketter med indenfor, når du har beskåret dem. Blomsterne er mindst lige så smukke, når de bliver tørret og samlet i en sensommer- eller efterårsbuket.