Fratræk dine købe af blomster

Når du køber blomster til din virksomhed kan du ofte fratrække store dele af udgifterne i skat. Der er stor forskel på, om du køber en dyr buket blomster til 900 kr. til en kunde eller om du køber blomster til en ansat i forbindelse med deres start på job eller ved et jubilæum. Hvis du køber fx en stor buket roser til en kunde eller forretningsforbindelse kan du kunde fratrække 25% af beløbet i skat. Hvis du derimod køber eksempelvis en buket liljer til en ansat kan du fratrække hele beløbet, mens du skal betale hele momsen selv. Hvis du nu regelmæssigt for leveret blomster til arbejdspladsen som bruges til dekoration så kan du fratrække hele beløbet inklusiv moms. Derfor skal du altid holde godt øje med skatten når du køber blomster. 

Fradrag, skat og årsopgørelsen

For mange andre skatteydere er det nye fradrag stadig en langt bedre bedre mulighed. Mød Jens Jørgen, han er en enlig mand, der lige er begyndt i sin karriere som tømrer. Han lægger mange timer på sit job og lejer en lille lejlighed, mens han prøver at arbejde igennem sin gæld fra studietiden. Skattefradraget for realkreditlån er udråbt som en måde at gøre boligejerskab mere overkommeligt. Det reducerer den statslige indkomstskat herunder bundskatten, som kvalificerede husejere betaler ved at reducere deres skattepligtige indkomst med det beløb, de betaler. Da han ikke har så mange udgifter at fratrække, tilbyder fradraget ham en meget større fradragssats end specificering af fradraget ville gøre. De fleste skatteydere ved, at de kan trække penge eller varer til velgørende organisationer fra, men får du mest muligt ud af denne fordel? Udgifter og fradrag er også kvalificerede. For eksempel, hvis du laver kager til en velgørenhedsarrangement, kan du trække prisen på de ingredienser, du brugte til at bage dem.

Beskæftigelsesfradrag

Fra 2020 modtager alle, der har indkomst, som er omfattet af arbejdsmarkedsbidraget, eller som tjener et virksomheds overskud på mindst 187.500 kr., automatisk jobfradrag. Har du sundhedsforsikring, men finder stadig ud af, at du betaler dine egne udgifter til læge eller tandlæge? Skattestyrelsen giver dig mulighed for at trække lægeudgifter, der er mere end 20% af din skattepligtige indkomst for ting som kirurgiske omkostninger, tandlægeydelser og andre gode sager. I 2020 er jobfradraget 4,50% på indkomst over DKK 195.800 eller maksimalt 2.600 DKK. I 2019 er jo godtgørelsen 3,75% på indkomst over DKK 191.600 eller maksimalt 2100 DKK. Du bliver nødt til at indrapportere navnet og årsopgørelsen på den person eller organisation, der leverer den hjælp du har modtaget, samt adressen på hvor hjælpen blev leveret. Nogle kommuner kræver også, at du rapporterer pleje personens telefonnummer. 

Sådan udfyldes selvangivelsen 

  • Log ind på told- og skattevæsenets websted med dit Nemid eller kode fra skattestyrelsen
  • Åbn din selvangivelse
  • Hvis du vælger at tage fradraget, reduceres den skattepligtige indkomst automatisk med et bestemt beløb baseret på, hvordan du arkiverer. Det sænker det skat, du skal betale. Ingen grund til at rode gennem kvitteringer eller kontoudtog. 
  • Tilføj i felt 53 (rejseudgifter): det årlige antal fradrag, der optjenes for mad og indkvartering.
  • Telefon- og internet-udgifter
  • Forbrug til computere fx printer, papir, blæk og papirvarer
  • Hjemmekontor udstyr fx. computere, telefoner, printere og møbler, du kan muligvis modtage fradrag for det hele. 

Når du køber orkideer skal du ikke bekymre dig om de skal afskrives eller ej. Selvom orkideer er kendt for at have en meget lang levetid kan du straksafskrive hele beløbet med det samme med mindre du køber en helt speciel blomst der koster over 15.000, så skal du faktisk afskrive beløbet over flere år.